Openingstijden
Ma. 9.00-12.00 13.00-18.00
Di. gesloten
Wo. 9.00-12.00 13.00-18.00
Do. 9.00-12.00 13.00-18.00
Vr. 9.00-12.00 13.00-18.00
Za. 9.00-16.00Fa. Wijenberg
Gildestraat 4
5824 AB
Holthees
0478-636390

Havens

Het assortiment Havens paardenvoeders is zo samengesteld dat er voor ieder type paard een speciaal voer is. De voeders zijn 100% natuurlijk en worden samengesteld uit granen en plantaardige grondstoffen. Het is perfect uitgebalanceerd voer, afgestemd op het doel waarvoor het paard gehouden wordt.

Speciaal ontwikkeld voor de topsport is Havens Derby-Compact. Het is een brok die veel energie brengt en opgebouwd is uit veel granen. Het eiwitgehalte is laag en de eiwitten zijn goed verteerbaar. Paarden zorden fitter, krijgen meer glans en drogen na het werk sneller op.

Een veelverkochte prestatiebrok voor alle typen sportpaarden is Havens DraversBrok. De brok is lichtverteerbaar, heeft veel beschikbare energie en een laag eiwitgehalte. De brok zorgt voor een optimale conditie en vitaliteit, ook wanneer er weinig van gevoerd wordt. Het is een compleet voer dat alle noodzakelijke vitaminen en mineralen bevat.

De algemene conditie en onderhoudsbrok voor paarden die licht tot gemiddeld moeten presteren, is Havens Basis-Sportbrok. Het voer heeft een gematigd energiegehalte, maar tegelijkertijd goed verteerbare eiwitten en ruim voldoende vitaminen en mineralen voor een natuurlijke en gezonde basisconditie.

Een zeer bekende muesli is Havens Muesli-zonder-haver. Dit is een dieet-muesli met graanvlokken, lucerne, natuurlijke dinkel en een speciale vitaminekorrel. De muesli heeft een gematigd energie gehalte (de energie komt gematigd vrij) en bevat een goed verteerbaar eiwit uit granen en lucerne. Het zorgt ervoor dat paarden niet te fel worden en is daardoor geschikt voor nerveuze of temperamentvolle paarden.

Een andere veel gevoerde muesli is Havens Reform-Kruiden-Muesli. Het is een natuurlijke sportmuesli op basis van ontsloten granen, lucerne en wortelvlokken, aangevuld met natuurkruiden en etherische oliën. Hierdoor wordt de spijsvertering gestimuleerd en worden weerstand en conditie verbeterd door de werking van de oliën. Het is een lichtverteerbare muesli die bovendien zéér eiwitarm is. Het kans daardoor een uitkomst zijn voor allergie-gevoelige paarden of paarden die snel problemen hebben met teveel eiwit.

Andere muesli's zijn Havens Power-Plus Mix en Havens Sport-Muesli. Havens Power-Plus Mix is een zeer energierijke graanmengeling voor het behalen van topprestaties in de wedstrijdsport. De mix is eiwitarm en uiterst licht verteerbaar. Juist wanneer kracht explosies worden gevraagd, is deze muesli ideaal. Het geeft extra kracht op het juiste moment, zonder dat het paard onhandelbaar wordt. Havens Sport-Muesli is een allround muesli met een hoge verteerbaarheid en een laag eiwitgehalte. Het bevat onder andere mais- en gerstvlokken, geplette haver en lucerne en is een prestatie-muesli die zorgt voor extra gezondheid en vitaliteit.

Granenvoeders zijn Havens Kentucky Lite E en Havens 5-granenMix. Havens Kentucky Lite E is een speciaalvoer met zwarte haver voor paarden die intensief worden getraind. Het is zeer rijk aan koolhydraten en heeft een verhoogde vitaminering. De mix zorgt ervoor dat paarden piekprestaties kunnen leveren en heeft, zoals de naam al zegt, een verhoogd vitamine E gehalte ter ondersteuning van het spiermetabolisme. Havens 5-GranenMix levert natuurlijke energie voor het paard en wordt samengesteld uit hoogwaardige zwarte en blanke haver, gerst, tarwe en gebroken mais. Het is een puur graanproduct zonder toevoegingen en is daardoor een perfecte aanvulling op het krachtvoer.

Voor de drachtige en voedende merrie is er speciaal Havens Ferto-Lac 3. Via deze brok wordt de merrie meervoudig van koper voorzien, waardoor de kans op OCD bij het veulen sterk afneemt. De brok ondersteunt de vruchtbaarheid van de merrie en de weerstand en het immuunsysteem van het veulen. Het kan gevoerd worden vanaf de zesde maand van de dracht tot na het spenen. Voor het jonge veulen is er Havens Veulenkorrel. Het is een bijzonder energierijk krachtvoer dat samengesteld is uit hoogwaardige en lichtverteerbare natuurlijke grondstoffen, aangevuld met véél vitaminen, mineralen, sporenelementen en melkproducten. De brok zorgt voor een optimale skeletvorming en kan gevoerd worden tot een leeftijd van ca. 1,5 jaar.

Wanneer paarden problemen hebben met de spijsvertering, kan Havens Slobber-Mash een uitkomst bieden. Het is een zeer licht-verteerbare mix die veel vitaminen en mineralen bevat. De mix is havervrij! Paarden die moeilijk kunnen kauwen (vaak oudere paarden) hebben ook baat bij deze mix, evenals paarden met huid- en hoefproblemen. Bij merries en dekhengsten stimuleert de mix de vruchtbaarheid.